• Body Dedication Gym Bg

    Afvallen / Bijkomen

    Wil je je overtollige kilo’s kwijt? Of wil je steviger worden, wat bijkomen en ‘bulken’? Met onze aanpak is dit geen enkel probleem.

Onze werkwijze is als volgt:

Vanaf het moment dat je beslist met ons in zee te gaan, sturen we je 2 documenten die je moet invullen, het ene document is een gegevensformulier en het andere document is een voedingsanamnese.

Het gegevensformulier spreekt voor zich, dit zijn de gegevens die nodig zijn om zo persoonlijk mogelijk tewerk te gaan en om de opvolging te kunnen uitvoeren. Zaken zoals leeftijd, lengte, gewicht, beroep en aantal sportmomenten zijn hierin van groot belang. Wat je doel is en of je blessures hebt gehad in het verleden zijn ook zaken waar we uiteraard liefst van op de hoogte zijn! Misschien ben je allergisch voor bepaalde voedselgroepen, of wil je wat extra informatie kwijt rondom je training of voeding. Door middel van het gegevensformulier kun je ons van al deze zaken op de hoogte brengen.

Voedingsanamnese

De voedingsanamnese houdt in dat je een week zo gedetailleerd mogelijk je voeding gaat bijhouden, zo kan je bijvoorbeeld zeggen '½ bord aardappelen, ¼ bord groenten en 1 kipfilet', maar veel beter is: '200g aardappelen, 150g groenten en 180g kipfilet'. Hoe gedetailleerder, hoe beter (vaak staan de gegevens op de verpakking). Het spreekt voor zich dat 'een kommetje cornflakes' voor iedereen een andere hoeveelheid kan bevatten. Zo kan er in ons kommetje 125 gram terwijl jij maar een kommetje van 50 gram cornflakes hebt.

Aan de hand van de anamnese tellen wij je huidige aantal calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten uit en stellen wij een schema op dat zo weinig mogelijk aanpassing van jou vergt. Zo zullen we trachten producten die al in je huidige voedingspatroon voorkomen, in te passen in een degelijk uitgebalanceerd schema zodat het voor jou niet aanvoelt als een zware opgave om je iedere dag aan dat schema te houden. Via onze ingerekende 'vrij te besteden' calorieën kun je nog altijd wat chips, snoepjes of een koek eten, zonder dat dit nadelige effecten gaat hebben op je progressie.

Nadat je het schema ontvangen hebt, mail je wekelijks je 'progressiedocument'. In deze excelfile vul je dagelijks je ochtendgewicht in. Aan de hand van de resultaten die we wekelijks van je zien, worden je schema's aangepast. Met dit document kunnen we een stagnering in het gewicht vaak zien aankomen en voorkomen.

Kom jij bij ons trainen?

Onze gym is op weekdagen doorlopend open van 7 uur tot 24 uur ! Van 7 uur tot 12 uur en van 18 uur tot 22 uur staan Steff en Filip, allebei ervaren én gedreven personal coaches, klaar om je te begeleiden. In het weekend zijn we doorlopend open van 9 uur tot 19 uur! Body Dedication Gym staat voor de professionele sfeer, waarin mensen elkaar stimuleren en motiveren.

Steff Appeltans Filip Moors