• Body Dedication Gym Bg

    Sterker worden

    Onze trainingsaanpak is gebaseerd op 1 groot principe: progressive overload! Dit houdt in dat we wekelijks beter en sterker willen worden.

Sterker worden

We testen je maximale kracht op de grote oefeningen, zijnde de squat, bench press en de deadlift. Dat is ons startpunt. Vandaar berekenen we de gewichten voor iedere grote oefeningen die jij aan de baar hangt. Het einddoel is dus dat je volgende week 1 (of meer) herhalingen meer kunt uitvoeren met hetzelfde gewicht van vorige week OF dat je een hoger gewicht aan de baar kunt hangen. Natuurlijk is gewicht niet altijd de belangrijkste factor. Iemand die minder rust nodig heeft tussen oefeningen of iemand die in begin geen goede deadliftvorm heeft, maar na een paar weken wel, boekt ook progressie!Accessoireoefeningen

De grote oefeningen worden aangevuld met de zogenaamde 'accessoireoefeningen'. Dit zijn oefeningen zoals bijvoorbeeld de dumbbell press, seated row of tricep pushdowns. Welke accessoireoefeningen je krijgt, hangt af van waar je probleem zit. Heb je moeite met het evenwicht tijdens de bench press? Dan zul je waarschijnlijk een dumbbell press in je schema zien verschijnen. Komen je knieën naar binnen tijdens het squatten? Dan zit de kans er in dat je wat meer walking lunges gaat moeten doen dan een ander.

Hoe je deze oefeningen uitvoert wordt je tijdens het testen van je maximale kracht aangeleerd. Vervolgens ga je er zelf in de gym mee aan de slag, lettende op de aandachtspunten die we je meegeven. Lukt het je niet, dan spreek je ons aan tijdens de begeleide uren OF neem je een uur personal training, waarbij we een volledig uur tot jouw en enkel jouw beschikking staan. Iedere 6 weken lassen we een moment in waarin we een trainingsupdate van je verwachten. Hoe gaan de lifts momenteel? Waar heb je het nu moeilijk mee en voorheen niet? Zijn de zwakke punten beter geworden?

Je kunt als doel hebben om gewoon lekker te komen sporten op een degelijke manier of er wat beter uit te zien in de zomer, maar je kunt ook als doel stellen om aan het Belgisch Kampioenschap powerliften mee te doen en nog op het podium te eindigen ook. Met elk doel gaan we aan de slag.

Wil je een zo optimaal mogelijke begeleiding tijdens de weg naar je doel? Neem contact met ons op voor onze personal training pakketten!

Kom jij bij ons trainen?

Onze gym is op weekdagen doorlopend open van 7 uur tot 24 uur ! Van 7 uur tot 12 uur en van 18 uur tot 22 uur staan Steff en Filip, allebei ervaren én gedreven personal coaches, klaar om je te begeleiden. In het weekend zijn we doorlopend open van 9 uur tot 19 uur! Body Dedication Gym staat voor de professionele sfeer, waarin mensen elkaar stimuleren en motiveren.

Steff Appeltans Filip Moors
Heb je interesse in onze gym of in personal training?

Mail of bel ons even voor meer informatie:

info@bodydedication.com of +32 479 96 92 42